Kitkat & Nonstop-Tårta

 
På julafton så ville jag och mina syskon prova på att göra en annorlunda tårta till efterrätt som stack ut från resten av den traditionella julmaten. Detta blev resultatet; en kitkat- och nonstoptårta! Supergott men väldigt mättande!
 
Devils chocolate cake
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl varmt vatten
 
Chokladkräm
500 g mörk choklad, 70% går ju att använda mjölkchoklad också om man inte gillar så mörk choklad.
1 dl vispgrädde
150 g smör
 
Topping
Massor av Kitkat, (beroende på hur stor din tårta är i diameter och hur tätt du vill att de ska sitta).
Ett paket Nonstop, funkar självklart med M&Ms eller liknande också.
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smörj och mjöla en rund form med löstagbara kanter. Jag mjölade med kakao.
  3. Vispa smör och socker poröst. 
  4. Tillsätt äggen, ett i taget.
  5. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
  6. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills en provsticka är torr. Min tog  50 minuter.
  7. Låt kakan svalna på galler och under bakduk.
  8. Gör under tiden i ordning chokladkrämen. 
  9. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. 
  10. Låt svalna helt. 
  11. Vispa sedan med elvisp till en slät kräm.
  12. Skär kakan på mitten (eller i fler delar, detta är valfritt) och fyll med chokladkrämen eller annan fyllning (kan t.ex. vara gott med bär/gräddblandning eller liknande.
  13. Sätt ihop delarna.
  14. Sprid ut chokladkrämen på tårtan och tillsätt Kitkaten och Nonstopen + övriga dekorationer om det önskas.
Efterrätt | Choklad, Chokladtårta, chocolate, food, kitkat, mat, nonstop, tårta | |
Upp